Velkommen til bloggen!

Velkommen til bloggen her i Hekleportalen!
Du har sikkert havnet her fordi du er glad i å hekle, eller har lyst å lære deg det. Jeg vil gjerne bli kjent med deg, og så vil jeg si litt om meg selv, og min heklereise. Fortell gjerne i kommentarfeltet under, om hva du liker å hekle, og hvor lenge du har heklet, eller om du er nybegynner.

Jeg er Mona Ellefsen, og jeg har heklet nesten hver dag siden 2006. Før det strikket jeg mest, men så ble jeg altså bitt av hekledilla. Siden det året har jeg designet mange oppskrifter og gitt ut 4 heklebøker. De siste årene har jeg også drevet hekleundervisning her på internett, og har fått gleden av å lære mange å hekle, og til å bli stolt av det de har heklet.

Min beste terapi
Heklingen har vært min følgesvenn i både gode og vonde dager. Erfaringen med at hekling er skikkelig god terapi opplevde jeg spesielt da sønnen vår ble syk i 2009. Han fikk kreft, og gikk bort i 2011, bare 15 år gammel. I denne vonde tiden, og i årene etter, har interessen for hekling vært helt avgjørende for å komme gjennom sorg og savn på en bedre måte. Det har vært veldig godt å kunne hvile tankene på noe kreativt, og det har gjort dagene lysere.

Hvile og overskudd
Nå, 10 år etter tapet av vår kjære sønn, ser jeg at mine heklestunder har gitt meg hvilen jeg sårt har trengt, og vært med å øke overskuddet til å kunne være en god mamma for våre tre andre barn. Jeg kan også se tilbake på mange gode samtaler med håndarbeidsdamer, for jeg har jo ikke klart å være stille om situasjonen familien vår har vært i. Mange damer fra rundt om i landet har skrevet til meg, i både e-poster og chat, og fortalt om liknende traumatiske hendelser i nær familie, og at gleden i hekling og annet håndarbeid har gitt dem nødvendige pusterom. 

En håndsrekning
Noe av det som varmer mest er når disse damene forteller at oppskriftene jeg lagde i den mest stormfulle tiden i livet mitt, også har hjulpet dem til selv å få en bedre hverdag i vanskelige tider. Det er da jeg kjenner at arbeidet mitt med å lage oppskrifter og heklefilmer ikke bare har vært til egen nytte, men har en høyere betydning i det store og hele. En brikke i en større sammenheng.

Nye heklerier
Hekleportalen som du nå kikker inn i, er en del av Hekleguri Design. Hver måned  produseres nytt innhold til VIP-medlemskapet og jeg gleder meg til dagene når det nye publiseres til engasjerte medlemmer. Nye hekleoppskrifter, innlæring av nye mønster, heklefilmer er eksempler på hva medlemmene får. I gruppen vår på Facebook viser mange av dem frem sine nylærte hekleprosjekter. Har du lyst å være med i VIP-gjengen min? Da vil jeg gjerne vise deg mer av det vi hekler, og gi deg et innblikk i hvordan medlemskapet er. Klikk her for å finne ut.

For ikke å glemme den nye Dorulldukkeklubben og det årlige Juleverkstedet: Klikk her for å se mer om dem.

Heklelig glad hilsen fra Mona

Close

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

50% fullført