Hekleportalens VIP!

Påmeldingen er for tiden stengt, men åpner snart igjen.
Vil du stå på ventelisten?

Ja, jeg vil stå på ventelisten!

En liten sniktitt inn i Hekleportalen

 

Hva er Hekleportalens VIP?


Jeg er sååå glad for at du spør!
  • Dette er et medlemskap for deg som liker å hekle, enten du er nybegynner, eller har heklet i årevis.
  • Du får lære  grunnleggende  hekling og videreutvikle ferdighetene i lærerike prosjekter med tilhørende veiledningsfilmer og oppskrift.
  • Du kan stille meg heklespørsmål og få svar på det du lurer på.
  • Nytt prosjekt legges til hver måned, og du får også tilgang til maske- og teknikkoversikter, og alle tidligere prosjekter. 

Det er ingen bindingstid - du bestemmer selv om du kun vil være med denne måneden, eller følge med videre.

Bare se her hva du får være med på:

Månedens programoversikt:

1.  i måneden

Du får tilgjengelig månedens hekleprosjekt. Den består av hekleoppskrift og videoveiledning på et helt nytt design
Skriftlig veiledning kan lastes ned og skrives ut.
Filmen har også egen innholdsfortegnelse slik at du kan hoppe inn akkurat der du trenger å se noe om igjen! Enkelt og tidsbesparende.

15. i måneden

Månedens spørretime i gruppen vår på Facebook. I denne livesendingen ser vi nærmere på teknikkene i månedstemaet. Her blir det mer å lære, og jeg har alltid noe ekstra inspirasjon på lager til deg!

Du kan også stille spørsmål, og få svar på det du synes er vanskelig i heklingen. 

Det blir opptak slik at du kan se sendingen når det passer for deg.

25. i måneden

Månedens sniktitt i gruppen vår på Facebook. I denne livesendingen røper jeg hva som blir neste måneds tema og hekleprosjekt.

Du får også anledning til å få svar på dine heklespørsmål.

Til slutt lades det opp til månedens garnpakketrekning. Kanskje du blir vinneren denne gangen?

Det blir opptak slik at du kan se sendingen når det passer for deg.

Som medlem får du også tilgang til alle tidligere hekleprosjekter med tilhørende veiledningsfilmer!

Her er noen eksempler:

Kjolesett til dukke

Dette nydelige dukkesettet som passer babyborn dukken: Kjole, lue, mamelukk/bukse og sko! Filmer og oppskrift viser akkurat hvordan det hekles helt fra starten. Du får også en utvidet kjoleoppskrift som passer baby ca størrelse 1-4 måneder!

Mosseteppet

Alltid noe gøy og nytt å lære! Moss-stitch i hekling ligner perlestrikk i utseende. Legg merke til de lekre hjørnene som virkelig setter "prikken over i 'en"
Det er en fornøyelse å hekle Mosseteppet, og resultatet blir så flott! Filmer og oppskrift ligger klare til deg!

Juleverksted

Gratis deltakelse i juleverkstedet hvor vi hekler saker og ting med juletema i fokus. Her er snømennene i amigurumi-teknikk. Vi har også heklet juletre, snøkrystaller, skåler/kurver og glassbrikker i andre teknikker. Flere nye legges til i årets juleverksted 2021.

Corner to corner

Du lærer c2c-teknikken både med og uten mønster. Hvordan lese et c2c-mønster, og hvordan hekle ulike størrelser c2c. Med mer.

Hekle runder, med fokus på luer

Her lærer du ulike måter å hekle i runder, og vi hekler lue med "usynlige" sammenføyninger. Luestørrelser fra baby (med øreklaffer og dusk), barne- og voksenstørrelser.

Heklequilting

Vi hekler "diamanter" og setter dem sammen i fasonger som quilting med stoffbiter. Du får se og lære to ulike måter å sette dem sammen på. Den ene er dette Stjerneteppet.

Sokker

Vi hekler sokker med vrangbord og formheklet hæl. To sokketyper, hvor den ene varianten hekles ovenfra og ned, og den andre nedenfra og opp. Flere størrelser.

Mønsterteknikk

Du lærer en ny mønstersammensetning, og hvordan det hekles både i runder og frem-og-tilbake. Vi bruker mønsteret når vi hekler veske, som også har fôr og hank. 

Hestehalelue

Med et nytt mønster hekler vi lue med hull til hestehalen. Her er det  luestørrelser fra baby til voksen, og både med og uten hull.

Vintersett

Det kommer stadig nye mønster, og dette lager vi både leggvarmere, pulsvarmere og pannebånd av. Hekling frem og tilbake, og du lærer en god måte å hekle sammen kantene på.

Interiør

Puter er både koselig og nyttige. Med dette gøye mønsteret hekler vi forsiden, og så hekles en "tett" bakside, med knapper til åpne-og-lukkekant. Gryteklut i samme mønster, med bakside og kant.

Kluter

Vi hekler flotte kluter med ulike mønster, som hekles frem-og-tilbake. Her er en av fire varianter. Alle har også forskjellige heklekanter.

Undervisningsfilmene og hekleprosjektene har hjulpet mange heklere til nye nivåer!

Se hva disse tre medlemmene sier:

Jorunn Haugland

Jeg har i mange år hatt lyst til å lære meg å hekle. Men har ikke hatt troen på meg selv. Til tross for dette ble lysten for stor når jeg så muligheten til å bli medlem i Hekleportalen. Har ikke angret på det! Jeg kan sitte i fred og ro og ta alt i mitt eget tempo. Mona forklarer alt i videoer som jeg har tilgang på. Dette er veldig oversiktlig og godt lagt opp. Og om det er noe jeg lurer på  eller ikke skjønner underveis kan jeg bare spørre. Vi har også en medlemsside på Facebook hvor vi kan tipse og oppmuntre hverandre. 

Angrer ikke ett sekund på at jeg ble med på dette! Mitt eneste problem er nå at jeg skulle hatt mer tid!

Klikk her, og bli med du også!

Christin Stueflotten Olsen

Hekleportalen er oversiktlig og fint inndelt. Lett å finne fram. Den har videoer som viser steg for steg på heklingen. Dette har gjort det lettere å forstå oppskrifter. Å være medlem i Hekleportalen har gjort at jeg har lært meg nye tekniker å hekle på og fått mange fine oppskrifter å prøve ut!

Klikk her, og bli med du også!

Bente Kjendal Danielsen

Jeg synes det er kjempe flott å være med i Hekleportalen, du er en god læremester :)

Morsomt å lære masse nytt i hekling.

Klikk her, og bli med du også!

Vil du bli med i januar 2022?

Sett deg på ventelisten så får du påminnelse når vi åpner igjen!

I mens kan du kose deg med ventegaven:  En film og oppskrift som viser hvordan du hekler tradisjonell oldemorsrute, og en pen måte å hekle slike ruter sammen.

Lær å hekle med Mona

I ung alder lærte jeg å hekle av mor og bestemor. Seinere fant jeg interessen for å lage helt nye oppskrifter, og gav ut 4 heklebøker og enkeltvise oppskrifter. 

Samtidig med at bøkene og oppskriftene ble en suksess, kom det også henvendelser fra folk som ville lære mer hekling. Det var da jeg gikk i gang med årlige samheklinger på Facebook.  

Det var kjempegøy å se både heklegleden, og hekleriene de stolt viste frem.

Men det er så mye mer å undervise om i hekling, enn det man kun får ut av en enkelt oppskrift. Det er hovedgrunnen til at jeg valgte å starte Hekleportalen.

Ønsket om å skape en helhetlig hekleopplæring for både nybegynnere, og for hekleentusiaster som vil videreutvikle seg!

Så hvordan går man fra helt grunnleggende hekling, til å kunne hekle hva som helst?

Det er den reisen jeg vil ta deg med på!

Ofte stilte spørsmål

Pute

Pute heklet med en tråd. Med en lekker rute i midten, og hekling videre utover, kan du hekle puter i flere størrelser. Egen bakside og knappelukking.

Julepute

Pute heklet med en tråd. Sett sammen hvor mange ruter du vil og lag en liten pute, eller større pute, eller et helt teppe! 

Fin bakside med knappelukking.

Festremse

Denne festremsen kan du lett tilpasse i ulike bredder og lengder. Skal den passe til vinduskarmen, festbordet, eller som en bredere løper? Valget er ditt!